VM XCE

PROJEKT #1: VM XCE


Publiceringsdatum: 2018-09-24


Sverige är giganter i internationella XCE-sammanhang, men disciplinen är ändå en av landslagets mindre, vilket gör att allt stöd som når våra åkare verkligen välkomnas varmt och spelar roll.


Våra sprintspecialister befinner sig till största delen av säsongen på resande fot, för att tävla mot den tuffaste konkurrensen - på världscupen.

Junioren Edvin Lindh har under säsongen tagit en imponerande 6:e-placering i elitklassen, Johan Widén har flera topp 10-placeringar, Ella Holmegård har liksom Anton Olstam flera pallplaceringar.  Nu står VM näst på tur.


Chengdu, Kina står som VM-värd för andra året i rad och kommer även att göra det år 2019.

XCE är en av tre grenar på plats under Urban Cycling World Championships, tillsammans med trial och Freestyle BMX. Sverige kom 2018 hem med en silverpeng genom Ella Holmegård. Vad som sker i år vet vi ännu inte, men vi vet att cyklisterna är mer än redo att gå till kamp om de ädla valörerna!


Till VM i Kina skickar Sverige tre cyklister (presenteras på www.scf.se)


Ditt bidrag kommer att användas till att täcka cyklisternas flygresa och boende. I dagsläget har vi inte teckning att kunna göra detta från SCF's sida.

Märk ditt bidrag med "XCE VM" och lägg till din mailadress för att kunna få tack av oss och info om när ditt bidrag kommit till användning!

1235280953
Copyright @ SWECYCLING